HCB Karviná
Zápasy
st 15.2.2023 |

Zápas Pepino SKP Frýdek-Místek - Tatran Prešov

Zápasové menu

Zlomové momenty: Absolutním

zlomem, který rozhodl o výsledku zápasu, bylo poslední posledních 64

sekund. V čase 28:56 totiž Jan Mucha snížil na rozdíl jedné branky a

Frýdek-Místek následně přežil dlouhý útok Tatranu. Při vlastní ofenzivě,

na kterou už zbývalo méně než půl minuty, měl ve svých rukou srovnání

na konečnou remízu. Jenže chyboval, nedostal se ani ke střele, míč

rychle sebral Erik Fenár a trefou přes skoro celé hřiště rozhodl o výhře

hostů. Frýdek-Místek měl navíc několik momentů, kdy se dobře dotahoval,

ale následně fatálními chybami, jako byly neproměněné sedmičky, tutovky

či střely do brankové konstrukce, nechal soupeře vždy znovu uniknout.

Zajímavost zápasu: Prešov zvládl v plné sestavě dva zápasy ve dvou dnech. V úterý v Evropské lize naprosto nečekaně doma zdolal o osm branek vedoucí tým francouzské soutěže Montpellier.

Nejlepší střelec: Nejvíc zásahů na střelecké listině měl slovenský tahoun Oliver Rábek. Ten se prosadil hned devětkrát, přičemž jednou pálil přesně ze sedmičky.

Co výsledek znamená: Prešov si v tabulce pojistil pátou pozici. Tu nyní drží se 27 body. Právě Frýdeckomístečtí se mu mohli přiblížit, ale kvůli prohře zůstávají s 22 body šestí.

Pozápasové ohlasy:
Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Musím kluky pochválit za přístup k utkání a za nasazení a bojovnost, kterou předvedli. Některých chyb se dopustili z přemíry snahy, ale to k takovým zápasům patří. Musíme si uvědomit, s kým jsme hráli. Prešov v úterý porazil nejlepší tým francouzské nejvyšší soutěže Montpellier. Jeho hráči tak byli sice unavení, ale na druhou stranu jim takové vítězství dodalo ohromné sebevědomí. Bohužel jsme Prešov několikrát posadili na koně vlastními chybami, které trestal rychlými góly. Každopádně na našem výkonu můžeme stavět. Pokud se takto budeme prezentovat i v dalších kláních, získáme další body potřebné k postupu do play off. Teď už bude každý zápas o bytí a nebytí ve vyřazovací části.“

Marek Gernát, trenér HT TATRAN Prešov: „Věděli jsme, že nás čeká nesmírně těžký zápas, přičemž velmi náročný duel jsme odehráli i v úterý. Teď viděli diváci hodně pěkné utkání. Klobouk dolů před našimi chlapci, kteří bojovali celých šedesát minut o každý míč. Nešly nám nohy, chvílemi ani hlava a chyběly nám i některé zákroky od brankářů, ale přesně takový průběh jsme čekali. Byl to skutečně velmi dobrý zápas s dobrou diváckou kulisou. Jsem maximálně rád, že jsme vyhráli a vrátili tak Frýdku-Místku porážku z podzimní části, kdy zvítězil na naší palubovce. Tentokrát jsme chtěli potvrdit vítězství nad Montpellierem. Pokud bychom prohráli, bylo by to velmi špatné. Takto jsme si ještě více zvedli sebevědomí a věřím tomu, že v dalších kláních budeme lepší a lepší.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici