HCB Karviná
Zápasy
pá 16.12.2022 |

Zápas HC ROBE Zubří - HK FCC Město Lovosice

Zápasové menu

Úvod utkání v Zubří před velice dobrou návštěvou byl hodně vyrovnaný. Až do 18. minuty se týmy ve skórování pravidelně střídaly. Pak ale Lovci dokázali odskočit pěti trefami v řadě na 14:9. Takový náskok se Zubří nedařilo dotáhnout, naopak ještě párkrát inkasovalo a do kabin se tak šlo za stavu 13:19.

Vstup do druhé půle ale byl z domácí strany lepší zejména díky zlepšené defenzivě. Zuberští stáhli ztrátu na čtyři branky. Do většího kontaktu se ovšem Valaši nedostali. Mohli se dotáhnout po třetím vyloučení a červené kartě Serhie Petrychenka, přesilovka se jim však vůbec nepovedla a Lovosice odskočily na propasných sedm gólů. Takové manko už se domácím nepodařilo dostatečně stáhnout, a prohráli tak 29:33. Museli skousnout pátou porážku v řadě, zatímco Severočeši počtvrté za sebou zvítězili a vyšvihli se zpátky do čela tabulky Chance Extraligy.

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Lovosice hrály zkušeně. My bojujeme sami se sebou, takže jsme ve strašné nepohodě. Jsem rád, že už to utneme středečním zápasem v Karviné. Nemůžeme se opřít o klíčové hráče, na začátku to fungovalo, teď to nefunguje. Je to těžké proti takto těžkému soupeři. Každý brankář, který nastoupí proti nám, podá velmi dobrý výkon. Točíme se v kruhu, musíme si vyčistit hlavu a nakopnout se. Chybí nám kvalita. Na papíru jsme hodně dobrý klub, momentálně jsme naprosto z formy.”

Štěpán Krůpa, brankář HC ROBE Zubří: „Chci pogratulovat Lovosicím k cílevědomému výkonu. Cílem Lovosic bylo porazit nás takovou házenou, na kterou jsme nebyli připraveni. Lovosice nás, když to tak řeknu, uchodily. Myslím, že rozruch v kabině o poločasu trochu pomohl a začali jsme bojovat. Je tragédie, že se nám opět zranil Lukáš Hybner. Nedokážu si vysvětlit, co se s námi děje. Je to teď hrůza. Musíme se z toho co nejdříve dostat. Snad se nám začne po novém roce dařit a budeme vyhrávat hlavně doma.”

Martin Hríb, trenér HK FCC Město Lovosice: „Já si nepamatuji, že bych v Zubří vyhrál buď jako hráč, nebo jak trenér. Měli jsme jasný plán. Podařilo se nám Zubří uspat takovou pomalejší házenou. My jsme si také nemohli vyskakovat, vypadli nám dva hráči ze základní sestavy a ještě k tomu jsme měli problémy na cestě. Vše splnilo účel, dokázali jsme hrát šedesát minut a udělali jsme to, co jsme si řekli.”

Jiří Motl, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to byl zápas, kde jsme chtěli získat dva body. Když jsme se v poločase dozvěděli, že Dukla vyhrála v Plzni, tak jsme chtěli přezimovat na prvním místě. Což se nám povedlo. Proto to nebyla tak rychlá házená, kterou jsme se chtěli prezentovat, spíš taková účelová. Takticky jsme šli pro dva body. Víme, že má Zubří zraněné. Hráli jsme profesorsky, ale dva body jsme získali.”

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici