HCB Karviná
Zápasy
so 11.2.2023 |

Zápas TJ Sokol Nové Veselí - HC ROBE Zubří

Zápasové menu

Zlomové momenty: Nové Veselí si po celý zápas udržovalo mírný náskok. Necelých pět minut před koncem utkání proměnil důležitou sedmičku na 22:19 Robert Halíček a hosty tím donutil ke hře bez brankáře. Tento risk však Zubří nevyšel a do prázdné klece se trefil Adam Tomášek, který tímto gólem v podstatě rozhodl o osudu utkání. Robe ještě v závěru zápasu stačilo snížit, na body ale nedosáhlo.

Zajímavost zápasu: Ani jedno mužstvo nechtělo udělal zbytečné chyby, o čemž svědčí i poměr vyloučení a karetních trestů, který byl v takto důležitém zápase velmi nízký.

Nejlepší střelec: Adam Tomášek režíroval hru Nového Veselí a zatížil konto soupeře devíti brankami, čímž si také vylepšil své dosavadní maximum v Chance Extralize. Díky němu se Sokol přiblížil vytouženým vyřazovacím bojům.

Mládí vpřed: Talentované spojce Tomáškovi je navíc teprve 19 let. Mládežnický reprezentant stále více ukazuje svůj potenciál a především střelami z dálky trápí své soupeře. Novému Veselí tak roste následovník Adama Ptáčníka.

Co výsledek znamená: Oba soupeři bojují ve vyrovnaném středu tabulky o play-off a shodně měli před utkáním po 19 bodech. Do konce základní části sice ještě zbývá většině týmům odehrát pět utkání, ale tento duel napověděl, že Nové Veselí pro ně bude mít lepší výchozí pozici.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Já děkuji v prvé řadě za gratulaci. Dokážu se trošku vžít do pocitů Zubří, protože my jsme v Zubří prohráli už hodněkrát za sebou. Nikdy to tam není příjemné a ať děláme, co děláme, tak tam také nejsme schopni uspět. Zubří u nás naposledy dokázalo uspět loni v play-off. Série výher Zubří byla teď dlouhá a jsme moc rádi, že jsme to zlomili. Kluky bych chtěl strašně pochválit, jak splnili taktické pokyny, které do zápasu dostali. Věděli jsme, kde jsou silné a slabé stránky soupeře, a museli jsme trošku upravit taktiku na zápas oproti jiným, abychom se vyhnuli některým situacím, do kterých jsme se vůbec nechtěli dostávat. Kluci to splnili na jedničku a dokázali skrýt absenci Kuby Flajsara. Myslím si, že jsme podali hodně dobré individuální výkony. Hráči měli odvahu, měli prostě kurtáž vyhrát. Táhnul nás Adam Tomášek, změnil své nastavení, přistoupil do zápasu úplně jinak než v těch předchozích. Jsem strašně rád, že se mu to takhle povedlo, doufám, že tomu uvěří a bude takhle pokračovat dál.“

Peter Dávid, trenér HC Robe Zubří: „Gratulujeme soupeři, znovu ukázali domácí sílu a to, že odsud se body jednoduše nevozí. I když jsme se snažili, Veselí zvládlo krizové situace, takže bohužel jedeme z venkovního zápasu znovu na prázdno, jak už jsme si letos zvykli…“