HCB Karviná
Zápasy
so 11.2.2023 |

Zápas Tatran Prešov - O2xyworld HBC Jičín

Zápasové menu

Zlomové momenty: Prešov nastoupil kvůli velkému vytížení do zápasu s omlazenou sestavou, jejíž věkový průměr činil pouhých 19,5 roku. Přesto vedl o přestávce již o pět branek a zdálo se, že dotáhne utkání do vítězného konce. Po změně stran ovšem začali Východočeši manko postupně snižovat a ve 43. minutě dokonce vyrovnali. Jičín naprosto přebral iniciativu a sedm minut před koncem měl už náskok šesti branek. V závěru zápasu Prešov zkusil i hru bez brankáře, ale hosté si už výhru pohlídali.

Zajímavost zápasu: Martin Kovařík obdržel druhou červenou kartu za tři vyloučení v druhém zápase po sobě. V tomto ohledu je jediným hráčem Chance Extraligy, který má na svém kontě tři červené karty v sezoně.

Nejlepší střelec: V dresu Jičína vynikl Filip Matouš, který slovenskému mistrovi nasázel devět branek a z toho tři ze sedmimetrových hodů. Jeho výkon znamená zisk důležitých dvou bodů do tabulky.

Mládí vpřed: Pravý křídelník Matouš přitom nastupuje ještě ve starším dorostu. V 18 letech už se ale usazuje v A-týmu Jičína, devět branek je jeho druhý nejlepší počin v sezoně, proti Strakonicím se trefil dokonce 12krát.

Co výsledek znamená: Jičín se z 11. místa přiblížil k pozicím zaručující play-off, na které ztrácí pouhé tři body. Ještě více se tak vyrovnává tabulka a do hry se dostává i tým z východu Čech, který si připsal druhou výhru v řadě.

Pozápasové ohlasy:
Stanislav Kolpak, trenér Tatranu Prešov: „Zápas se mi líbil. Kluci k němu přistoupili zodpovědně. Soupeře jsme zaskočili. V prvním poločase jsem něco takového absolutně nečekal. Ale hráli jsme se třemi spojkami a bylo jasné, že to celý zápas nevydrží a někde se to zlomí. Potom přišly z únavy i neproměněné šance. Na to, jaký jsme měli kádr a jak narychlo jsme se připravovali, si myslím, že to byl velmi pěkný a bojovný zápas. Musím kluky jen pochválit, nemají se za co stydět. Nabrali mnoho zkušeností, které jim nikdo nesebere.“

Petr, Mašát, trenér O2xyworld HBC Jičín: „V první řadě chci pogratulovat k výkonu Prešovu, který vzhledem k situaci nastoupil v takové sestavě, v jaké nastoupil. Pro nás to měla být výhoda, protože jsme nehráli proti nejsilnějšímu složení. Vedlo to ale naopak k nějakému podcenění, na což jsme hráče upozorňovali, ale první poločas jsme odehráli tak, jak jsme ho odehráli. Samozřejmě i díky kvalitě mladých hráčů soupeře. Asi jediné naše pozitivum je, že jsme utkání zvrátili v náš prospěch. Jinak jsem tam toho moc pozitivního neviděl.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici