HCB Karviná
Zápasy
so 18.2.2023 |

Zápas SHC Maloměřice - TJ Sokol Nové Veselí

Zápasové menu

Zlomové momenty: Utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané. Novému Veselí se pět minut před koncem zápasu povedlo vůbec poprvé dostat do tříbrankového vedení (21:24), od té doby se už však neprosadilo. Toho Majlont využil a zásluhou Svobody se mu povedlo minutu před koncem snížit na rozdíl jediné branky. O osudu tohoto utkání rozhodl až závěrečný devítimetrový hod, který domácí Libor Horut přes hostující bloky nedokázal proměnit.

Zajímavost zápasu: O branky se v tomto utkání podělilo velké množství hráčů. Skórovat se podařilo hned 19 z nich.

Nejlepší střelec: Ákos Bendicsek zaznamenal v dresu Sokola Nové Veselí 6 branek, čímž si vylepšil své maximum z Chance Extraligy. Tato maďarská levá spojka působí na Vysočině teprve první sezonu a celkově si připsala už 64 branek.

Co výsledek znamená: Pro Nové Veselí má tato výhra cenu zlata, nejenže přeskočilo Frýdek-Místek v tabulce a nyní mu patří 6. místo, ale Sokol se tímto vítězstvím také výrazně přiblížil postupu do vyřazovacích bojů. Mamuti zůstávají na předposledním 13. místě se šesti body.

Pozápasové ohlasy:
Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí:
„Pro nás to bylo těžké utkání. Děkuju klukům za dva body, celý týden jsme laborovali se sestavou a teď to možná vygradovalo. Výkon byl takový, že na něj budeme chtít asi velmi rychle zapomenout, než abychom si z něho chtěli něco vzít. Pro nás ale bylo důležité, aby hráči, kteří třeba nemají tolik vytížení, utkání zvládli. Zápas vyhráli jiní hráči, než kteří je vyhrávají v jiných utkáních, každopádně pro nás velmi cenné dva body, byť ten výkon nebyl takový, abychom na něj byli hrdí.”

František Urban, trenér SHC Maloměřice Brno: „Viděli jsme náročné utkání a po celých 60 minut hrála obě mužstva naplno. Škoda, celý zápas nám chyběl jeden, dva góly. Veselí si od druhé půlky drželo bezpečný náskok jednoho nebo dvou gólů, i když jeden čas to bylo tuším i o čtyři. Pro nás bylo dobré, že jsme nepustili soupeře do nějakého většího náskoku, chybělo nám pár věcí a trochu toho štěstíčka. Za výkon musím chlapcům poděkovat, bojovali celých šedesát minut všichni, kdokoliv byl na hřišti. Na konci prohra o gól, nás to velmi mrzí, byli jsme zdravě nahecovaní a dva body jsme doma chtěli získat, ale bohužel se nám to nepodařilo. Gratuluji soupeři k výhře a my se musíme soustředit na zbývající zápasy.”

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici