HCB Karviná
Zápasy
so 18.2.2023 |

Zápas HBC JVP Strakonice 1921 - Tatran Prešov

Zápasové menu


Zlomové momenty: Ani v tomto zápase nebylo do poslední chvíle jasné, kdo odejde ze zápasu jako vítěz. Nakonec se to povedlo překvapivě domácím Strakonicím. Půl minuty před koncem snižoval na rozdíl jediné branky prešovský Fenár. Domácí si však nenechali ukrást cenný skalp slovenského mistra a čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou pečetil výhru Jihočechů Adam Nejdl.

Zajímavost zápasu: Tatran přicestoval na jich Čech se spoustou svých opor. O to víc je vítězství Strakonic překvapivé. Prešov možná doplatil na náročný program posledních dní. Nelze však snižovat výkon Jihočechů, kteří znovu ukázali, jak nepříjemní dokáží na domácí palubovce být. A odměnou za předvedenný výkon pro ně je nejcennější výhra v sezoně.

Nejlepší střelec: Prešovský Erik Fenár zaznamenal hned sedm branek, z toho dvě ze sedmimetrových hodů, jeho příděl však tentokrát na výhru nestačil.

Mládí vpřed: Samotnému Fenárovi je přitom pouhých 19 let, ale už se v této sezoně stačil zabydlet v hlavním týmu Prešova. Doposud nastřílel 36 branek, z toho 17 v posledních třech utkáních.

Co výsledek znamená: Prešov ani Strakonice se v tabulce po tomto kole neposunou. Jihočeši si tímto vítězstvím získali sebevědomí pro boje o záchranu.

Pozápasové ohlasy:
Michal Zbíral, trenér HBC JVP Strakonice 1921:
„Když vezmu v potaz, proti jakému soupeři jsme uspěli, jsou to suprové dva body. Věděli jsme, že Prešov má náročný program, proto jsme se chtěli pokusit uspět, zvlášť v domácím prostředí. Věděli jsme, že musíme vydržet běhat a celkově fyzicky držet krok. Celý zápas nás provázela energie toho, jak jsme se dokázali na takového soupeře vyhecovat. Roli pak sehráli také proměněné šance a to, že se v brance chytil Jindra Mráz. Ale víc než hezká házená to z naší strany byly především ubojované dva body, ke konci jsme se už trochu báli o výsledek. Ale o to je vítězství cennější, po dlouhé době jsme ho už potřebovali. Bylo nesmírně důležité.”

Leonard Kaplan, hráč HBC JVP Strakonice 1921: „Počítali jsme s tím, že nás čeká extrémně těžký zápas. Ale řekli jsme si, že do něj půjdeme naplno, že nemáme co ztratit. Dali jsme do toho vše a povedlo se nám navázat na předešlý povedený domácí výkon proti Dukle. Chtěli jsme předvést házenou, kterou umíme. Dařilo se nám od začátku duelu, po celou dobu jsme chtěli uspět. Velkou podporou byl vynikající výkon Jindry Mráze v brance. V posledních utkáních neměli naši gólmani až takovou úspěšnost, což bylo i vinou celé obrany. Hodně nám pomohlo, jakým způsobem nás tentokrát Jindra podržel.”

Marek Gernát, trenér Tatranu Prešov: „Prohráli jsme, protože jsme odehráli za týden čtyři zápasy a není možné, aby kluci dokázali vše uhrát úspěšně. V úvodu týdne jsme ještě měli energii, kterou jsme ale vyčerpali. Hráči nejsou roboti. Jsem rád, že se nikdo nezranil. Strakoničtí chytili šanci za pačesy, my jsme zahazovali, co se dalo. Z domácího brankáře jsme udělali hvězdu, lehkovážně jsme přistupovali ke koncovce. V závěru už to nešlo, chyběla energie, klid a rozvaha v zakončení. Soupeři blahopřeji k vítězství.”

Lukáš Urban, hráč Tatran Prešov: „Na každém jednotlivci z našeho týmu je citelné, že hrajeme hodně utkání za sebou v krátkém čase. Máme za sebou velmi těžké zápasy, byli jsme vyčerpaní, navíc nás do Strakonic čekala dlouhá cesta. Nechci tím ale rozhodně znehodnotit výkon a výhru domácích. Dva body si zasloužili. Skvěle jim zachytal brankář, my jsme řadu šancí zahodili. Soupeři gratuluji k úspěšnému zápasu, my se musíme dát hlavně dohromady. Strakonice hrály bojovně, využily toho, že jsme teď fyzicky slabí, celkově hrály velmi dobře."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici