HCB Karviná
Zápasy
so 18.2.2023 |

Zápas KH Kopřivnice - SKKP Handball Brno

Zápasové menu

Zlomové momenty: Ve 28. minutě vedla Kopřivnice zásluhou Bukovského již 15:10. Ve druhém poločase se sice hostům dařilo náskok postupně snižovat a v 54. minutě dokonce vyrovnali díky brance Sekuliće na 24:24. V čase 58:13 ale zaznamenal poslední branku v zápase Radek Doležel, pro něhož to byla vůbec první branka v zápase. Ve zbytku utkání si již Kopřivnice hubený náskok pohlídala.

Zajímavost zápasu: Zdeněk Čadra spolu s Martinem Kocichem opět ukázali, jak dobře umí zahrávat sedmimetrové hody. Nejlepší střelec Chance Extraligy proměnil čtyři pokusy z pěti, Čadra se trefil rovněž čtyřikrát a ani jednou ze sedmičky neminul.

Nejlepší střelec: Tento večer patřil opět Martinu Kocichovi, jehož 8 branek nakonec na vítězství nestačilo. Lídr tabulky střelců si tak znovu vylepšil své statistiky na úctyhodných 189 branek.

Co výsledek znamená: Kopřivnice přeskočila Kénik i v tabulce a aktuálně ji patří 8. místo. Královo Pole je hned za Moravany na 9. příčce a ztrácí na ně jeden bod. Kopřivnice navíc odpoutala od Zubří, které by za současné situace nepostoupilo do play-off.

Pozápasové ohlasy:
Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice:
„ My jsme šli do utkání s tím, že pokud chceme pomýšlet na play-off, tak musíme zvítězit. Myslím si, že jsme celý první poločas hráli dobře v obraně a obstojně v útoku. Tím jsme si vytvořili nějaký náskok. Přesto, že jsme na některé věci upozorňovali, tak ve druhém poločase jsme možná ukvapeně o ten náskok přišli. V infarktovém závěru jsme ho ale obhájili a zvítězili jsme. Body máme a to je pro nás důležité.“

Bohumil Pšenica, brankář KH ISMM Kopřivnice: „Pro nás to bylo klíčové utkání ve hře o play-off. Na konci už to bylo trochu vabank, ale myslím si, že jsme byli o něco lépe připravení, než soupeř. Věděli jsme, že to je víceméně o Kocichovi se Sekulićem, které se nám relativně podařilo ubránit. Pro nás je to nesmírně cenné vítězství, protože jsme nadále ve hře o play-off.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici