HCB Karviná
Zápasy
so 18.2.2023 |

Zápas O2xyworld HBC Jičín - HK FCC Město Lovosice

Zápasové menu

Zlomové momenty: Jičín dlouhou dobu trápil favorizované Lovosice, zlom nastal až 11 minut před koncem zápasu, když navýšil vedení Lovců na 29:26 Jaroslav Trkovský. Od té doby Lovosice na palubovce dominovaly, výborné zákroky navíc předváděl Artur Adamík. V posledních minutách zřejmě Východočechům došly síly a konečný výsledek je pro ně až příliš krutý.

Zajímavost zápasu: Trojice Jaroslav Trkovský, Tim Jenko Bogdanić a Pavel Chotěborský zařídili vítězství Lovosic, když dohromady zatížili konto Jičína 23 brankami.

Nejlepší střelec: Jaroslav Trkovský si upevnil druhou pozici v listině střelců, když Jičínu nastřílel 9 branek. Na prvního Martina Kocicha ztrácí 43 branek.

Mládí vpřed: Velkou oporou Lovosic se stal v této sezoně teprve 19letý křídelník Pavel Chotěborský, jenž v tomto duelu zaznamenal 6 branek a celkově pak v tomto ročníku 109 přesných zásahů.

Co výsledek znamená: Jičínu se znovu vzdaluje play-off, když na postupové pozice ztrácí čtyři body. Lovosice si upevnily druhé místo v tabulce, když stále ztrácí na vedoucí Plzeň jeden bod.

Pozápasové ohlasy:
Petr Mašát, trenér O2XYWORLD HBC Jičín:
„Gratuluji Lovosicím k zaslouženému vítězství. My jsme v prvním poločase hodně investovali do té naší hry a bohužel jsme nezachytili nástup Lovosic do druhého poločasu. Hostující brankář měl v klíčových momentech důležité zákroky a v ten moment se zápas lámal. My jsme začali tahat za kratší konec. Myslím si, že rozdíl skóre neodpovídá předvedené hře. Já jsem na kluky pyšný, co předvedli. Věřím, že kdybychom v ostatních zápasech hráli se stejnou intenzitou, naše výsledky mohli být jiné.“

Martin Kovařík, spojka O2XYWORLD HBC Jičín: „Také gratuluji k vítězství. Souhlasím s tím, že výsledek pro nás mohl být příznivější. Ve druhé polovině jsme se začali trápit, nefungovala nám obrana a nedokázali jsme se prosadit v útoku. Lovosice našeho výpadku využily a odskočily nám. I když jsme se dokázali přiblížit, už jsme zápas nedokázali přetavit v náš prospěch. Musím ale před klukama smeknout, protože bojovali až do konce. Zároveň bych rád poděkoval divákům, protože atmosféra byla neskutečná.“

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „My jsme samozřejmě spokojení, že si odvážíme dva body, pro ty jsme si sem také přijeli. Nám trošku v prvním poločase nefungovala komunikace v obraně a dlouho nepřicházel zákrok brankáře. Z toho plynulo osmnáct obdržených branek za první poločas. Ve druhé polovině jsme obranu trochu zlepšili a Artur Adamík přidal důležité zákroky, takže se nám povedlo zápas přetočit na naši stranu. Samozřejmě duel byl vyhrocený, Jičínu jde o hodně. My pomýšlíme na přední příčky, takže body chceme sbírat i nadále. Byla tady výborná atmosféra, ať už ze strany jičínských, tak od našich fanoušků.“

Tadeáš Pokorný, hráč HK FCC Město Lovosice:

„První poločas byl z naší strany chladnější v obraně. O poločase jsme

si řekli, co musíme do druhé půle zlepšit a naštěstí se nám povedlo

dotáhnout zápas do šťastnějšího konce.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici