HCB Karviná
Zápasy
st 22.2.2023 |

Zápas Pepino SKP Frýdek-Místek - KH Kopřivnice

Zápasové menu

Zlomové momenty: Ačkoliv Frýdek-Místek získal náskok už ze začátku, když vedl 9:2, a i poločas dohrál s velkým polštářem, tím rozdílovým momentem byly situace okolo 45. minuty. Domácím se totiž najednou přestalo dařit a Kopřivnice stáhla čtyřmi góly v řadě manko na pouhé dvě branky. Jenže Pepino se velmi rychle oklepalo a čtyři góly po sobě i přes jedno vyloučení soupeře srazilo. Od té chvíle už se hosté do zápasu pořádně nedostali.

Zajímavost zápasu: Toto derby bylo na poměry vzájemných zápasů těchto týmů opravdu hodně úrodné. 68 gólů naposledy padlo při extraligovém duelu v únoru 2012 shodně na palubovce Frýdku-Místku, který tehdy také vyhrál.

Nejlepší střelec: Kopřivnický Martin Střelec v utkání opravdu vynikal, což dokazuje i jeho 12 vstřelených branek. Tři z nich zaznamenal ze sedmiček. Jeho letošní maximum bylo sedm gólů, které zvládl nashromáždit proti Karviné a proti Strakonicím.

Mládí vpřed: Nejlepším střelcem na druhé straně byl dvacetiletý Mathias Choleva. U něj to ovšem není velké překvapení, jelikož Frýdek-Místek táhne dost pravidelně. Letos už má na kontě 130 gólů.

Co výsledek znamená: Zápas byl pro oba týmy dost důležitý. Oba totiž bojují o play-off a Frýdeckomístečtí se díky výhře dostali na šesté místo, kde aktuálně disponují 24 body. Naopak Kopřivnice je nyní osmá s 21 body, a má oproti Pepinu odehrán o zápas víc.

Pozápasové ohlasy:
Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Dá se říct, že o výsledku utkání rozhodl hned začátek, kdy jsme si vytvořili náskok, který následně Kopřivnice jen dotahovala. Hodně nám pomohlo to, že jsme si pustili zápas z Kopřivnice, kde jsme na podzim jeli s náskokem pěti nebo šesti bodů. Tenkrát na nás Kopřivnice vletěla a hned v úvodu nám odskočila. Chtěli jsme, aby hráči byli namotivováni a zachytili úvod zápasu. Trochu mě mrzí, že jsme nevyhráli o sedm branek, abychom měli lepší vzájemný zápas. I proto jsem bral ještě oddechový čas ke konci utkání. Bohužel se to nepodařilo, ale v této chvíli to není důležité a doufám, že nebude ani po základní části. Musím hráče pochválit za předvedený výkon. Oddřeli celý zápas. Kopřivnice bojovala. Stáhla náš náskok jen na dva góly. Tehdy jsme měli menší krizi, ale hráči tuto situaci naštěstí ustáli. Děkujeme také divákům, kteří nám hodně pomohli. Jsme velmi šťastní.“

Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice: „Do utkání jsme nastoupili jako do exhibičního utkání starých pánů. Už v této pasáži si Frýdek-Místek vytvořil rozhodující náskok, který pak udržel celý zápas. Následně jsme se sice zlepšili v nasazení i ve výkonu, ale náskok soupeře jsme už nedotáhli. Faktem je, že v jedné chvíli jsme se dotáhli na dvě branky. Měli jsme přesilovku, ale záhadně jsme ztratili dva míče a Frýdek-Místek nám opět odskočil a zvítězil.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici