HCB Karviná
Zápasy
st 22.2.2023 |

Zápas Talent tým Plzeňského kraje - HC ROBE Zubří

Zápasové menu

Zlomové momenty: Plzeň si vytvořila velký náskok již v prvním poločase. Ve druhém ho ale potvrdila, a to například třemi brankami v řadě od 34. minuty, nebo další, dokonce čtyřgólovou sérii, která započala ve 49. minutě. Talent potvrdil skvělou formu a nedal šanci ani Zubří.

Zajímavost zápasu: Plzeň vyhrála o deset gólů. Takový rozdíl mezi soupeři z loňského semifinále ve vzájemných zápasech nebyl v posledních sedmi duelech. Předtím, v březnu 2022, dokázali Zuberští doma vyhrát o jedenáct branek.

Nejlepší střelec: Nejvíce se dařilo domácímu pivotovi Danielu Režnickému, který se prosadil desetkrát. Doposud zvládl vstřelit maximálně devět branek, takže posunul laťku na nový rekord.

Mládí vpřed: Zuberské kvarteto mladíků Lukáš Mořkovský, David Mazurek, Jakub Cibulec a Filip Šišák si v tomto duelu připsalo shodně tři góly.

Co výsledek znamená: Vítězství Plzně znamená, že Talent dál s jednobodovým náskokem vede tabulku. Naopak Zubří si opět zkomplikovalo boj o play-off. Aktuálně je až na desáté pozici s 19 body, na postupovou příčku Brna však ztrácí jediný bod.

Pozápasové ohlasy:
Petr Štochl
, trenér Talent tým Plzeňského kraje: „Je to hezké vítězství, jsem spokojený. Náš výkon se mi celkově líbil, neměli jsme tam žádná hluchá místa. Ať už to byla obrana, ofenziva, přechod do rychlého protiútoku nebo gólman. Proto je i rozdíl ve skóre tak velký, to jsem před zápasem nečekal. Myslím, že jaro nás zastihlo ve velmi dobré formě a tohle byl zatím nejlepší zápas. Asi je to i kvalitou soupeře, byť jeho momentální postavení v tabulce neodpovídá síle Zubří. Těší mě, že jsme zápas takhle zvládli.“

Daniel Režnický, pivot Talent tým Plzeňského kraje: „Do 45 minuty hrálo Zubří velice dobře, zápas nebyl rozhodnutý. Nás v úvodu podržel Hery (brankář Herajt), díky tomu jsme od začátku vedli. Střelecky to byl můj nejvydařenější zápas, ale chyby tam byly. Jako tým předvádíme na jaře dobré výkony. Doufám, že si formu přeneseme do play-off. Samozřejmě, že bychom do něho šli rádi z prvního místa, je to příjemný bonus, ale osobně k tomu nějak neupínám.“

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Totálně jsme selhali v obranné činnosti, 37 inkasovaných gólů je hrozně moc. V první půli jsme si dokázali vypracovat slibné šance, ale Filip Herajt nás tradičně vychytal. Vždycky se mu proti nám daří. Ale abychom ho jen nechválil, je to i o našich střelcích. Ve druhé půli jsme to ještě zkusili, ale jakmile to bylo 29:20 poslal jsem tam mladou garnituru a zápas jsme jen dohrávali. Jsme v těžké situaci, čekají nás tři zápasy, v nichž půjde o všechno. Nemáme takovou pohodu jako před rokem.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici