HCB Karviná
Zápasy
so 25.2.2023 |

Zápas HK FCC Město Lovosice - Pepino SKP Frýdek-Místek

Zápasové menu

Zlomové momenty: Bylo odehráno devět minut a Lovci už vedli vysoko 7:1. Frýdek-Místek ovšem nic nezabalil a v 18. minutě snížil na 10:11 Martin Hrachovec. Od té doby převzali iniciativu znovu Severočeši a začali si vytvářet rozhodující náskok. V poločase vedli již o šest branek. V podobném tempu se odehrávala i druhá půle a Lovci si nakonec dokráčeli pro přesvědčivé a zasloužené vítězství.

Zajímavost zápasu: Největší hvězdy obou týmů zůstaly za očekáváním. Tim Jenko Bogdanić a Mathias Choleva zaznamenali pouze po dvou brankách. Slovinská spojka Lovosic navíc dala obě své branky ze sedmimetrových hodů.

Nejlepší střelec: Frýdeckomístecký Zbyněk Bureš podává v únoru skvělé výkony. Sedm branek zaznamenal již potřetí v předchozích šesti duelech. Po Hranicích a Maloměřicích potvrdil svou formu i proti Lovosicím. Znovu si tak vyrovnal své maximum z této sezony.

Co výsledek znamená: Lovosice stále ztrácí jediný bod na vedoucí Plzeň. O vítězi základní části se bude muset rozhodnout v závěrečných dvou kolech. Díky prohře Nového Veselí v Kopřivnici zůstane Frýdek-Místek nadále na 6. místě tabulky.

Pozápasové ohlasy:
Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice:
„Já jsem se osobně na utkání těšil. Co jsem viděl v posledním duelu soupeře s Kopřivnicí, tak mně se hra Frýdku-Místku velice líbí, snaží se hrát rychlou a moderní házenou. Navíc podpořenou aktivní obranou s tahem dopředu. Takovou hru chceme hrát i my. Věděl jsem, že to bude pěkný a atraktivní zápas. A takový určitě byl. My jsme do zápasu velmi dobře vstoupili a vypracovali si náskok. Možná pod tímto dojmem jsme pak polevili, v útoku udělali pár chyb a špatných přihrávek do pivota. To dalo šanci soupeři na rychlé útoky. Naštěstí do poločasu jsme dokázali znovu odskočit a ve druhé půli jsme již hráli koncentrovaně a výsledek si pohlídali. Prostor dostali všichni hráči, za což jsme rádi. Výsledek nás těší a myslím, že i házená se musela divákům, kterým znovu děkujeme za skvělou kulisu, líbit.“

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Gratuluju domácím k vítězství. Aniž bych snižoval výkon soupeře, tak začnu tím, že nás středeční výkon proti Kopřivnici stál spoustu fyzických i psychických sil a chyběli nám i někteří zranění hráči. Proč to říkám. Pokud chcete porazit Lovosice ve formě a ve fazóně, ve které teď hrají, tak je potřeba mít tým v kompletním složení, a přesto máte malou šanci, že je porazíte. Lovosice hrály fantastický zápas, trošku mě mrzí, že naši hráči to již nakonec trošku vypustili, což bych jim určitě vytknul. Rád bych na dva zápasy, které jsme proti Lovosicím odehráli, chtěl zapomenout. Byly si hodně podobné, což mě trápí. Každopádně zasloužená výhra a fandím domácím, ať se jim celá sezóna vydaří tak, jak si přejí.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici