HCB Karviná
Zápasy
so 25.2.2023 |

Zápas KH Kopřivnice - TJ Sokol Nové Veselí

Zápasové menu

Zlomové momenty: Kopřivnice potřebovala tento souboj nutně vyhrát a podle toho přistoupila do začátku zápasu. Po brance Jaromíra Petříka ve 14. minutě už vedla 8:3. Dvě minuty před koncem poločasu vedli Moravané již 19:12. Ve druhém poločase se zdálo, že se Sokol nadechuje k velkému obratu, ale povedlo se mu pouze snížit ve 42. minutě zásluhou Adama Tomáška na 20:23. Domácí v závěru šlápli na plyn a svému soupeři definitivně odskočili. Díky výhře o sedm branek si navíc zajistili lepší vzájemný zápas, který rozhoduje v případě rovnosti bodů.

Zajímavost zápasu: Jedním ze strůjců vítězství domácích byl 33letý pivot z Portorika Edwin Brito Benítez, který působí v Kopřivnici třetím rokem, ale teprve podruhé nastřílel v jejím dresu sedm branek za zápas.

Nejlepší střelec: Největší podíl na úspěchu Kopřivnice měl ale Martin Střelec, jenž zaznamenal hned 11 branek. V součtu s minulým zápasem zatížil levý křídelník konto soupeřů 23 brankami a tímto počinem hodně přiblížil svůj tým k postupu mezi nejlepší osmičku.

Mládí vpřed: V dresu Kopřivnice se sedmi brankami zazářil i 22letý Jan Polcar. Nové Veselí má mladý a ambiciózní kádr, který zatím spíše sbírá zkušenosti. Jakub Flajsar, Robert Halíček a Adam Tomášek nastřádali po pěti brankách. Tentokrát to ale na vítězství nestačilo.

Co výsledek znamená: Kopřivnice se dotáhla v tabulce právě na Nové Veselí a oba týmy mají shodně 23 bodů. Na aktuálně první tým, který by skončil za branami play-off, což je Zubří, mají náskok čtyř bodů. Kopřivnice i Nové Veselí mají skvěle nakročeno k postupu, ale ještě ho rozhodně nemají jistý.

Pozápasové ohlasy:
Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice:
„Mně se až na malé výjimky hodnotí domácí utkání celkem dobře, protože naše výkony doma a venku jsou bohužel trošku rozdílné, ale tohle utkání bylo každopádně výborné. Z naší strany byla vidět velká bojovnost, nasazení, dodržovali jsme taktické pokyny a střelecky jsme se prosazovali. Až na kratičký výpadek na začátku druhého poločasu, kdy se Veselí dotáhlo na rozdíl tří branek, jsme celou dobu tahali za delší konec provazu a zvládli jsme souboj s Veselím o postup do play-off. Stejně jako soupeře nás ale čekají ještě dvě kola, takže zajímavé to ještě určitě bude až do konce.“

Jan Běloch, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Nejprve bych chtěl pogratulovat domácím, kteří předvedli dobrý výkon a vítězství si jednoznačně zasloužili. My jsme vůbec nedosáhli té úrovně, na kterou máme. Byli jsme strašně špatní v obraně, nedokázali jsme být kompaktní a když už jsme se dostali do souboje jeden na jednoho, tak jsme ho většinou prohráli. Nedokázali jsme se opřít jeden o druhého a dělali špatná rozhodnutí. S tím souviselo, že jsme neměli dobrý přechod do útoku. Soupeř si pak vybudoval nějaký náskok, který mu dal klid. Náš postupný útok hlavně v první půli byl strašně čitelný. Hrozně jednoduše jsme hráli a myslím si, že to pro Kopřivnici pak nebyl problém ubránit. Dostávali jsme se ke střelbám z těžkých pozic, kdy jsme měli minimální úspěšnost střelby. Do toho zápasu jsme se vraceli jenom tím, že jsme dokázali dát góly z rychlých útoků, kterých jsme dali relativně dost, ale stejně tak jsme jich hodně obdrželi, takže jsme neměli šanci na úspěch.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici