HCB Karviná
Zápasy
so 4.3.2023 |

Zápas HBC JVP Strakonice 1921 - HC ROBE Zubří

Zápasové menu

Zlomové momenty: Duel rozhodly momenty závěrečné čtvrthodiny. Domácí vedli o dvě branky 24:22, ale čtyřmi góly v řadě Zuberští vývoj zápasu otočili. Po soupeřově snížení zvládli skórovat v řadě hned pětkrát, a duel tak rozhodli.

Zajímavost zápasu: Tento zápas byl pro valašský tým teprve druhým v letošní sezoně, který na palubovkách soupeře ovládl. Tím předchozím bylo listopadové vítězství 30:29 v Jičíně.

Nejlepší střelec: Střelecky se nejvíce dařilo Tomáši Mičkalovi s Lukášem Mořkovským. Oba házenkáři zaznamenali hned devět tref do sítě Strakonic. Mičkal k tomu využil pět sedmiček, Mořkovský vstřelil všechny góly ze hry.

Mládí vpřed: Kromě 21letého Mořkovského se dařilo také stejně starému Matěji Havranovi a Davidu Mazurkovi, kteří vstřelili shodně tři branky. Stejný počet nastřádal také o dva roky mladší Filip Šišák. Na druhé straně byl vidět dvacetiletý Ondřej Sedláček, který se taktéž prosadil třikrát.

Co výsledek znamená: Zubří si dvěma body udrželo naději na postup do play-off. Aktuálně je jedenácté s 21 body, ale může očekávat přísun dvou bodů za kontumaci duelu s Prešovem, o kterém rozhodla Soutěžní komise ČSH. Tatranu aktuálně běží lhůta na odvolání. Strakonice jsou hned pod Robe, ovšem ztrácejí na něj už deset bodů a skupinu o udržení mají dávno jistou.

Pozápasové ohlasy:
Michal Zbíral, trenér HBC JVP Strakonice 1921:
„Nevycházely nám přesilovky, nedokázali jsme reagovat na obranu hostů. Mohli jsme si při vedení vybudovat větší náskok, ale přesilovky nás paradoxně dostávaly víc pod tlak. Tím, že se nám nedařilo, se naše hra trochu rozpadala. Zakolísání, kdy jsme vlastní přesilovku prohráli 0:3 a místo náskoku jsme rázem museli dotahovat, jsme mohli zvrátit a utkání by mělo jiný obrázek. Bohužel se to nepodařilo a položily nás zbytečné dvouminutové tresty za řeči nebo za špatné střídání, což byla moje chyba. Do 50. minuty to byl poměrně vyrovnaný zápas, závěr jsme však nezvládli. Do utkání jsme šli dobře nažhavení a víme, že když nám to sedne, hrát můžeme s kýmkoliv. Jakmile ale začneme dělat chyby a přestane se nám dařit střelba, pak je to těžší. Kluci ale nic nevzdali do poslední chvíle, ovšem na zvrat to nebylo.“

Michal Krejčí, hráč HBC JVP Strakonice 1921: „První poločas byl fyzicky hodně náročný, pro nás dopadl výborně, všechno šlapalo, jak mělo. Ve druhém dějství nám jedna nevydařená dvouminutová přesilovka rozhodila koncentraci, což bylo nejhorší. Začaly nám padat míče, přestalo se nám dařit střílet góly. Dáno to možná bylo i částečně únavou, ale hlavně zmíněnou koncentrací, kterou jsme neudrželi. Ještě v polovině druhé půle hrálo skóre v náš prospěch, po zlomové špatné přesilovce došlo k řadě vyloučení na obou stranách a hra se otevřela, bylo to vyhrocené. Možná ještě do 55. minuty byla naděje na zvrat, ale nestalo se.“

Peter Dávid, trenér HC ROBE Zubří: „Paradoxně rozhodl dvouminutový trest, který jsem dostal já. Následné oslabení jsme totiž vyhráli 3:0 a pak jsme přidali ještě čtvrtý gól, takže jsme z dvougólového manka rázem vedli o dva góly. Nedává to absolutně žádnou logiku. Přijeli jsme do Strakonic s neskutečným nasazením, už jsme museli uspět a věřili jsme, že teď už to přijde. Ve smyslu play-off nám šlo o všechno. Soupeř ale potvrdil, že je doma silný. V první půli zavřel domácí gólman Jindra Mráz branku, nám se to samé podařilo po změně stran, kdy nám pomohl gólman Štěpán Krůpa spolu s dobrou defenzivou, která byla opravdu kvalitní. Dostali jsme se tak do laufu a pro Strakonické už to bylo těžké. Byla to pro ně bolavá porážka. Celkově se hrál pěkný, otevřený zápas ve skvělé atmosféře.“

Tomáš Mičkal, hráč HC ROBE Zubří: „Do zápasu jsme šli s tím, že nám jde opravdu o všechno. V prvním poločase jsme dělali chyby, které jinak neděláme. Hráli jsme o bytí a nebytí, nemohli jsme sem přijet s tím, že to jen odchodíme. Jde do tuhého, neměli jsme na výběr."

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici