HCB Karviná
Zápasy
so 18.3.2023 |

Zápas KH Kopřivnice - Talent tým Plzeňského kraje

Zápasové menu

Zlomové momenty: Dlouho vyrovnaný zápas překlopila Plzeň na svou stranu necelých pět minut před koncem. Kopřivnici, která dokocne vyhrála první půli, odskočila do tříbrankového vedení, na které už Moravané nedokázali reagovat. Zkušený tým jako Talent si závěr zápasu pohlídal a nedopustil větší drama.

Zajímavost zápasu: Celé utkání bylo poměrně vyhrocené a oba týmy si nic nedarovaly. To, že šlo o velký boj, je vidět i na počtu vyloučených. Kopřivnice obdržela čtyři dvouminutové tresty a Západočeši dokonce sedm. Byly uděleny i dvě červené karty - za domácí byl vyloučen Oto Kancel a za hosty Adam Beneš.

Nejlepší střelci: Nejlepším střelcem na straně Kopřivnice byl tradičně Martin Střelec. Křídelník Moravanů zaznamenal hned sedm branek. Za Plzeň se rovněž sedmkrát prosadil Tomáš Nejdl, kterému zdatně sekundoval mladičký Daniel Bláha.

Mládí vpřed: V Plzni roste jeden z největších českých talentů poslední doby. Teprve sedmnáctiletý Daniel Bláha už má smlouvu s A-týmem a na hřišti doslova udivuje. Po skvělém výkonu ve finále Českého poháru se zaskvěl i proti Kopřivnici. Nasázel šest branek.

Co výsledek znamená: Talent si díky vítězství zajistil prvenství v Chance Extralize o jeden bod před Lovosicemi. Formu tedy mají Západočeši báječnou, vždyť naposledy prohráli před čtvrt rokem. Naopak Kopřivnice se do vyřazovacích bojů letos nepodívá. O jeden bod skončí na desáté pozici. Moravany srazilo vítězství Jičína nad Frýdkem-Místkem, v případě remízy v tomto duelu nebo vítězství Pepina by totiž postupovali.

Pozápasové ohlasy:
Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice:
„Gratuluji k Plzni k vítězství a zároveň i k prvnímu místu v tabulce. Klukům nemůžu vytknout bojovnost ani nasazení, ale bohužel jsme dnes neproměnili celou řadu vyložených šancí včetně tří sedmiček. To utkáni rozhodlo. Takový luxus si proti Plzni dovolit nemůžeme.“

Petr Štochl, trenér Talent tým Plzeňského kraje: „S výsledkem utkání jsme spokojeni. Zápasy v Kopřivnice jsou vždy velmi těžké a tvrdé. Věděli jsme, že nás zde nebude čekat nic lehkého, protože Kopřivnici šlo o všechno. Celý zápas se nesl ve velmi bojovném duchu. Na soupeře jsme se připravili, ale nedokázali jsme ho pokrýt tak, jak jsme chtěli. Chtěl bych poděkovat soupeři, ale i klukům, že toto těžké utkání zvládli a dovedli ho do vítězného konce.“

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici