HCB Karviná
Zápasy
st 14.11.2001 |

Zápas Frýdek Místek - Karviná

Zápasové menu
Po úspěchu v prvník kole Ligy mistrů Karviná uzavřela podzimní část Interligy svou teprve druhou prohrou. Utkání v němž změřily síly v současnosti dva nejlepší české klubové týmy bylo bohaté na branky. Vítězstvím se v tabulce druhý Frýdek-Místek přiblížil Karviné na jeden bod.

Karviná včera postrádala spojku Drobka a křídlo Laclavika, v průběhu boje museli po faulech domácích se zraněními odstoupit Juříček, K. Heinz a Titkov. Přesto do 53. minuty byl výsledek otevřený. Není pochyb, že mistr zaplatil daň, kterou si vyžádal nedělní velice těžký zápas v Lize mistrů se španělským Leonem, v němž senzačně zvítězil. Hráči si v něm sáhli na samo dno sil. Včera se mu nedařilo v obraně a rovněž brankáři neměli nejlepší den. Karviná vedla jenom na začátku zápasu 1:0 a 4:3.

V sestavě Frýdku-Místku stále chybí kanonýr Valo, který má zraněný kotník. Včera ho znamenitě zastoupila "siamská dvojčata" Kovář s Berkou, která vstřelila dvacet devět gólů z třiceti devíti, Berka rekordních sedmnáct.

Vicemistr měl tentokrát větší oporu v brance než jeho soupeř, vsadil na zónovou obranu a přineslo to ovoce. Zápas měl všechny atributy derby, byl tvrdý, agresivní a měl vysoké tempo. Pro výsledek rozhodující zřejmě byly tři góly domácích za sebou mezi 43. a 46. minutou, kdy hostům odskočili z 26:24 na 29:24.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivan Hargaš: "Jsem velice zklamaný, že rozhodčí netrestali brutalitu domácích. Především se zlobím na Kohouta, který byl blízko všech tří zranění našich hráčů, ale pokaždé jen rozpažil, jako že se nic nestalo. Je smutné, že jsme ztráty utrpěli tři dny před odjezdem do Celje na hřiště nejsilnějšího týmu v naší skupině Ligy mistrů.

Kamil Heinz: "Od začátku nám to moc nešlo a Frýdek hrál důrazně, tvrdě, což se mu vyplatilo. Asi to je jen koňar, do soboty bych měl být v pořádku."

René Vašek: "Od začátku bylo zjevné, že Frýdek se na nás připravoval a též jasné, že někteří naši hráči jsou nahuštěným programem unaveni. Řekli jsme si, že do zápasu půjdeme naplno, ale nedařila se nám střelba ze spojek a Frýdek byl jednoznačně lepší i na postu gólmana."

David Juříček: "Výkon brankářů vždycky souvisí s kvalitou obrany a my jsme dneska bránili špatně. Nehledal bych chybu u jednotlivců."

Rastislav Trtík (trenér Fr.-Místku): "Zvolili jsme zónovou obranu, která na Karvinou platí, hráli do těla a důležité bylo, že takticky disciplinovaně. Neztráceli jsme zbytečně míče jako minule v Zubří. Vynikající výkon předvedl Berka, jemuž zdárně sekundoval Kovář."

Milan Berka: "Sedmnáct gólů jednoho hráče se opravdu vidí v házené jen zřídka, proti Karviné zcela výjimečně. Byli jsme připraveni, že to musíme odehrát ze spojek a důležité bylo, že nám to tam začalo padat hned od počátku zápasu. Celé mužstvo šlapalo celé utkání. Kdybychom dnes Karvinou neporazili, o jejím prvním místě už by bylo rozhodnuto, protože by měla pětibodový náskok. Takhle zústává dlouhodobá část Interligy stále otevřena."

Martin Kovář: "Je to super. S Milanem Berkou na sobě pracujeme i na individuálních trénincích. Souhra se zlepšuje, stále více si věříme. Při neúčasti Dana Vala zákonitě bereme střeleckou zodpovědnost na sebe."