HCB Karviná
Zápasy
so 22.9.2018 |

Suverénní vítězství v Litovli

Zápasové menu

V dnešním utkání třetího kola Strabag Rail Extraligy jsme zvítězili rozdílem třídy u nováčka v Litovli.

Utkání mělo tak trochu pikantní náboj vzhledem k personálnímu propojení obou klubů. V dresu domácích totiž působí například naši odchovanci Luděk Piwko či brankář Jan Juráš. Naopak v našem dresu hrají Matěj Nantl s Mirkem Nedomou a také Jan Zbránek, který v Litovli rovněž působil. A tak mělo utkání pro výše jmenované určitě zvláštní důležitost.

Právě Luděk Piwko byl ten kdo otevřel skóre proměněním sedmimetrového hodu hned v první minutě a stejnou činnost si zopakoval ještě sedmkrát. Proměnil totiž v utkání všech osm sedmiček soupeře. Nicméně to bylo naposledy, co v utkání domácí vedli. Vzápětí kontroval ze spojky Dominik Solák, který v tomto zápase dostal příležitost v útoku hned od začátku. A za tuto důvěru se trenérovi odvděčil dobrým výkonem a přesnou střelbou. V prvním poločase dal šest branek a v celém utkání pak devět. 

Vlastně hned na začátku jsme si vytvořili náskok. V desáté minutě jsme vedli 6:2 a vedení jsme pak dále navyšovali (15.´ 9:3) Vývoj utkání jsme tak kontrolovali a nedovolili už domácím nějak zápas zdramatizovat. Domácí dělali v útoku technické chyby nebo nepřesně stříleli a my to dokázali trestat z rychlých útoků.  

Do šaten se šlo za stavu 10:16 v náš prospěch a to nedávalo moc šancí domácím na zvrat. A když to bylo v 33.´ 11:19, bylo o vítězi utkání definitivně rozhodnuto. Domácí se trápili v postupném útoku a nám se dařilo jejich chyby trestat.  Ve čtyřicáté páté minutě vystřídal v naší brance dobře chytajícího Marjanoviče Tabara, který nedostává zrovna moc příležitostí a je třeba říci že tuto svou šanci využil dokonale. Do konce už pustil pouhé tři branky a blýskl se řadou výborných zákroků. V posledních deseti minutách dostali šanci i další hráči z lavičky Alexandr Zamarski a Jan Mucha. I oni si odehráli svoje a mají podíl na konečném vítězství o 12 branek. 

Další utkání Strabag Rail Extraligy sehrajeme na domácí palubovce proti Novému Veselí a to v neděli 30.9. v tradičním čase 10:30. Přijďte povzbudit naše hráče v boji za dalšími body proti soupeři, který letos ještě neokusil hořkost porážky!

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Ivo Vávra, trenér Tatranu Litovel: "V utkání jsme viděli reálný poměr kvality házené obou celků. Soupeř disponuje na každém postu zkušenějším hráčem než my. My se zatím trápíme, máme těžký los, v prvních čtyřech kolech máme všechny tři loňské medailisty. Přesto jsme dnes svým výkonem nedělali soupeři žádné problémy. Nebyl jsem spokojený s morálkou hráčů na hřišti, dodržováním pokynů trenéra. Bez toho se nemůžeme ze současné pozice nikam posunout. Můžeme kvalitnějšího soupeře porazit, ale rozhodně ne pravidelně. Dokážeme držet kvalitu a taktiku 5 minut a pak se to rozsype. Nedaří se nám hlavně hra spojek. Jedinou výjimkou byl ale dnes mladý Marek Vincour, který hrál přesně podle mých pokynů, bojoval a byl jednoznačně naším nejlepším hráčem."

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
"Jeli jsme k nováčkovi do Litovle pro plný bodový zisk, přesto jsme se poctivě připravovali, protože také domácí se jistě takticky na nás připravovali a motivace řady hráčů byla velká. Chtěli jsme stále vést o 3 – 4 branky a to se nám povedlo. Domácí jsme nenechali ani jednou se přiblížit na menší rozdíl a v druhém poločase jsme to dokázali ještě výrazněji navýšit a dohrát v klidu. Získali jsme dva body a i projev týmu byl už o kus více podle mých představ, ale v přípravě jsme hráli ještě lépe."