HCB Karviná
Zápasy
st 16.10.2019 |

Přetlačili jsme Duklu Praha

Zápasové menu

Velké drama bylo k vidění v naší hale při předehrávce utkání sedmého kola Strabag Rail Extraligy. Hostili jsme našeho tradičního rivala Duklu Praha a v dramatickém utkání jsme získali oba body.

Utkání potvrdilo předzápasové prognózy jeho aktérů o tom, že to bude dramatické, rychlé a bojovné. To vše byla pravda. Před velmi slušně naplněnou halou se odehrávalo drama. Začátek ukázal, že oba soupeři jsou na sebe dobře připraveni a obrany dobře fungovaly. My hráli vytaženou aktivní 1 - 5, místy i 2-4.  Hosté si velmi pečlivě hleděli Honzy Užeka na pivotu a tak jsme to zkoušeli úspěšně přes křídla. Dukla často kontrovala střelbou z dálky nebo z rychlých útoků. První poločas byl velmi vyrovnaný. Sice jsme si vytvořili malý náskok tří branek, ale to v házené nic neznamená. 

S nástupem do druhé půle jsme si vybudovali náskok až šesti branek a položili základ k pozdějšímu vítězství. Ve 42, minutě jsme vedli 21:15 a kráčeli za dvěma body. Dukla ale dokázala zápas zdramatizovat a mezi 46, až. 50. minutou šňůrou čtyř branek v řadě snížila na pouhé dvě branky 22:20. Malý náskok jsme si ale dokázali pořád udržovat a v nervózní koncovce, plné emocí ze všech stran, jsme přece jen uhájili nejtěsnější výhru a získali cenné dva body.  


Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Daniel Čurda, trenér HC Dukla Praha: „Gratulace domácím a musím pogratulovat i mým hráčům. Nepoložili to a bojovali až do konce. Bohužel jsme pykali za nějaká vyloučení, ale to se nedá nic dělat. Myslím, že jsme tady hráli lépe než loni. Byl to parádní zápas, emoce na hřišti, mezi střídačkami. Pokud tak budeme hrát tak pro takové zápasy stojí za to dělat házenou. "

Jan Zbránek, křídlo HCB Karviná:
„Musím říct, že pohled z hlediště přináší ještě větší nervy, než když jste na palubovce. Ale vyhráli jsme, kluci to parádně odmakali, jak v obraně, tak v útoku, parádní Nemo v brance. Super zápas"

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná:
„Smekám před klukama, že to na tom hřišti odmakali, zatli zuby a dotáhli zápas do vítězného konce. Je strašně těžké se k nějakým věcem v průběhu zápasu nevyjadřovat, nekomentovat a tak není divu, že někdy někomu něco uklouzne. I já si musel dát pozor, protože jsem dostal žlutou a nechtěl jsem oslabit tým. Jinak ale parádní, dramatický zápas, který musel být atraktivní i pro diváka. "

Fotogalerie