HCB Karviná
Zápasy
čt 8.8.2019 |

Porazili jsme NMC Gornik Zabrze

Zápasové menu

Ve středu jsme odehráli další přípravné utkání. Tentokrát na palubovce Zabrze. Podařilo se nám tento kvalitní tým přehrát a odvezli jsme si vítězství. Oba týmy jsou do jisté míry personálně propojené. Právě ze Zabrze k nám totiž před sezónou přišel Jurij Gromyko a v nedávné minulosti Tymek Piatek. V kádru Zabrze naopak působí Martin Galia, který ale včera nechytal. A našim fandům je určitě povědomé i jméno Krzysztofa Łyżwy, který kdysi u nás působil a právě před touto sezónou přišel do Gornika Zabrze.

Máme za sebou povedené přípravné utkání na půdě velmi kvalitního soupeře NMC Gornika Zabrze. Hned od začátku jsme se ujali vedení a brzo byl stav 0:5 v náš prospěch. Domáci  trenér Lijewski, který nahradil nám dobře známého Rastislava Trtíka, si vzal velmi brzy time out, ale dá se říct, že příliš nepomohl. Naše dobrá hra v obraně spolu s rychlým přechodem do útoku na domácí platila a po deseti minutách jsme vedli 3:9.

Poté domácí přece jen začali stahovat a do poločasu se jim povedlo dotáhnout na přijatelný rozdíl tří branek. Nicméně začátek druhého poločasu znovu patřil nám a bleskově jsme si vzali šestibrankový náskok zpět. Na obou brankovištích se odehrávaly tvrdé souboje a pivoti na obou stranách palubovky potvrzovali své kvality. Domácí opět začali snižovat, ale náš vybudovaný náskok ze začátku druhého poločasu se ukázal jako rozhodující.

Připsali jsme si tak cenný skalp kvalitního soupeře a zdá se, že příprava pojkračuje dobrým směrem.

Další přípravná utkání nás čekají v pátek 16. a sobotu 17.8.2019 ve Vídni s týmem HC Fivers WAT Margareten

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: Jsem s naší předvedenou hrou velmi spokojený, i když i v tomto zápase jsme vytvořili zbytečně hodně technických chyb. Zabrze má určitě hodně kvalitní kádr s řadou posil. Přesto jsme domácí přehrávali. Největší radost mám z toho, jaký posun se za poslední roky odehrál v hlavách našich hráčů. Není to tak dlouho, kdy jsme odcházeli z palubovky Zabrze pravidelně s porážkou, ale teď je na hráčích vidět, že tam jedou s odhodláním vyhrát. A to se i podařilo.