HCB Karviná
Zápasy
čt 4.3.2021 | Redakce

V Plzni jsme padli až brankou ze sedmičky po čase.

Zápasové menu

Odložené utkání osmého kola bylo velmi dramatické a rozhodovalo se až v samotném závěru.

Domácí Talent vstoupil do utkání odhodlaně a brzo vedl 5:2. To na světelné tabuli běžela osmá minuta. Na to reagoval náš trenér Brůna oddechovým časem. Po něm jsme zkoušeli hru v sedmi bez brankáře. Ale příliš to nepomohlo, protože v 15. minutě vedli domácí největším rozdílem pěti branek (15:10). Poté jsme přece jen začali ukrajovat z náskoku Plzně a deset minut před koncem poločasu, když Tonar ze sedmičky přestřelil branku, vedla Plzeň jen o gól 11:10. Záhy se domácím opět povedlo odskočit na 14:10. Ale naši borci se nezdávali a znovu začali stahovat a se závěrečným hvizdem prvního poločasu se Solákovi, po odvážném průniku, dokonce podařilo vyrovnat – 16:16.

Hned v nástupu do druhé půle jsme šli do vedení, ale Talent znovu otočil vývoj skóre. Po desáté brance Škvařila vedl ve 45. minutě 24:22. Přetahovaná pokračovala a my znovu překlopili vývoj skóre na svoji stranu. Když Tonar nedal sedmičku a Patzel byl na druhé straně úspěšný rázem to bylo 26:28 pro nás. V nervózní koncovce dokázali Plzeňští znovu srovnat. Třicet sekund před koncem, za stavu 29:29, prorážel domácí Tonar a my měli příležitost strhnout konečné vítezství na svou stranu. Po rozehrání nám ale brzo zvedli rozhodčí ruky pro pasivní hru, a tak byl nucen Vojta Patzel zakončovat z nepřipravené pozici. Domácí brankář si z jeho ranou poradil a vteřinu před koncem ještě zakončoval nejlepší střelec zápasu Škvařil. Neproměnil sice, ale rozhodčí viděli faul Urbańského na něj, a tak dostal Škvařil možnost rozhodnout ze sedmičky po uplynulém čase utkání. Tentokrát se nemýlil a po dramatickém průběhu utkání nakonec zůstaly oba body v Plzni.

Ta tak ještě neztratila teoretickou šanci nás předstihnout. Nicméně nám stačí k jistotě prvního místa po základní části získat aspoň bod ze dvou posledních utkání na Dukle a doma s Maloměřicemi.

foto: Hynek Sladký

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Dneska jsme se po nevydařeném začátku několikrát vrátili do hry . Nakonec jsme měli ještě vítězství na ruce. Nedali jsme nějaké jasné šance, to se nám nesmí proti Plzni stávat. Za klíčové považuji nešťastné třetí vyloučení Soláka, v oslabení jsme inkasovali, nehledě na to, že jsme přišli o jednoho ze střelců. To se prostě ve sportu stává. My teď pojedeme na Duklu a tam budeme mít šanci definitivně ukončit základní část na prvním místě..“

Petr Štochl, trenér Talent tým Plzeňského kraje: „Je to fajn, že jsme Karvinou porazili o gól, sedmičkou po čase. Ale na druhou stranu musím přidat, že jsme ten zápas mohli rozhodnout dřív. Karviná sice není tým, který bychom měli drtit od začátku, ale v první půli jsme si vypracovali slušný náskok, hráli jsme dobře. Pak jsme našimi zbytečnými vyloučeními vrátili soupeře do hry. I tak jsme v posledních třech minutách měli dvě vyložené šance, které jsme neproměnili. Mohli jsme to rozhodnout sami a nemít nervy až do konce. Podržel nás i Karel Šmíd, který vyloženou šanci v závěru také chytil. Jsem rád, že jsme se udrželi ve hře o první místo, i když ta šance je jen teoretická. Nepředpokládám totiž, že by Karviná ztratila body s Maloměřicemi.“