HCB Karviná
Zápasy
čt 10.2.2022 | Redakce

Přivezli jsme body z horké půdy Nového Veselí

Zápasové menu

V rámci předehrávky 18. kola extraligy jsme hráli na palubovce Nového Veselí. Trenér Brůna si od zápasu sliboval dobrou prověrku před sobotním duelem s HSC Suhr Aarau. A to se mu splnilo.

Oba týmy předváděly kvalitní, pohlednou házenou. Naši hráči rozehrávali kombinace se zakončením z křídel, pivota i spojek, a tak jsme hrozili z každé pozice. Pořád jsme byli o krůček vepředu a tomu, abychom si vytvořili nějaký náskok bránil hlavně dobrý výkon Schamse v brance domácích. I o ten malý náskok jsme dokonce přišli v koncovce poločasu, když domácí Dodica proměnil sedmimetrový hod v úplném závěru první půle a Veselí srovnalo na poločasový výsledek 11:11.

V druhém poločase přetahovaná pokračovala ale nám se přece jen dařilo o poznání lépe. Rychlou hrou v útoku, kde dominoval zejména nejlepší střelec zápasu Vojta Patzel, jsme se prosazovali častěji než domácí a udržovali jsme si náskok tří až čtyř branek. Ten se domácím podařil až v samotném závěru korigovat na rozdíl pouhých dvou branek.

Zvládli jsme tak další předehrávku a z kvalitního utkání jsme získali oba body. Teď už je nejvyšší čas se pečlivě připravit na sobotní zápas EHF European Cupu, ve kterém si chceme vytvořil co nejlepší výchozí pozici před odvetou ve Švýcarsku.

Potřebovali bychom k tomu pomoc od Vás, našich fanoušků. Přijďte nás v sobotu podpořit, Vaše pomoc nám velice pomáhá. Společně si tak můžeme užít další utkání v pohárové Evropě a uděláme všechno pro to, aby to nebylo v této sezóně naposledy.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Těžké utkání, které na českou ligu mělo i dobrou úroveň. Veselí nastoupilo ve velkém nasazení a nebylo nám lehkým soupeřem. Jsou to pro nás velmi důležité body. Gratuluji Novému Veselí k dnešnímu výkonu.“

Peter Kostka, trenér TJ Sokol Nové Veselí: „Pokud bychom hráli takhle pořád, na kontě máme bezpochyby o několik bodů víc. Ale právě schopnost udržet dlouhodobě nadprůměrné výkony dělá z velkých týmů vítězné a odlišuje je od ostatních. Karviná je v Čechách nadprůměrný tým, neboť disponuje hráči, kteří hrají buď dobře, nebo výborně. Včera jsme hráli na hraně našich současných dovedností. Obrovská bojovnost a touha odčinit slabý výkon v Zubří nás zdobily. Dopředu nás hnali úžasné tribuny. Donutili jsme soupeře sáhnout až na dno sil. Karviná se na každý gól musela nadřít, téměř nestřídala a byla nucena využít všech taktických modelů, kterými disponuje, jako je například hra 7:6 bez brankáře. Pokud chceme Karvinou zdolat, potřebujeme, abychom byli na všech pozicích nadprůměrní a především abychom úspěšně zvládli jednotlivé fáze zápasu. Klíčové rozdíly byly dva - tři nevyužité přesilovky v 1.polčase a úvodních 10 minut ve druhém dějství, kdy jsme byli sice v útočné fázi vysoce efektivní, ale nedokázali jsme ubránit postupný útok hostů, hlavně hru bez brankáře a chyběly nám zákroky v bráně. Navzdory prohře jsem na hráče hrdý. Bojovali jsme jako tým a do poslední chvíle se bili o dobrý výsledek. Nebylo to jednoduché, protože jsme vzhledem k neúčasti důležitých hráčů jako Burnazović, Tomášek a ve druhém poločase i bez Halíčka, rotovali nižší počet hráčů. Věřím, že nám tento výkon zvýší sebevědomí a že jej budeme schopni zopakovat. Potlesk lidí po závěrečném hvizdu byl nejen emotivní, ale hlavně zavazující."