HCB Karviná
Zápasy
ne 3.4.2022 | Redakce

Vyhráváme v Kopřivnici a postupujeme do semifinále!

Zápasové menu

Čtvrté utkání série s Kopřivnicí jsme zvládli o poznání lépe než to třetí a zaslouženě postupujeme do semifinále 3:1 na zápasy. Přidáváme se tak k Zubří a Dukle. Ještě zbývá dohrát sérii mezi Plzní a Brnem., která je momentálně 1:1 na zápasy.

Začátek byl z naší strany trochu opatrnější, první branku vsítil Vojta Patzel až v sedmé minutě. To snižoval na 2:1, protože také domácí hledali svou střeleckou mušku. Oba týmy nechtěly, zejména v obraně, chybovat, a tak branky přibývaly pomalu. Nehrála se příliš pohledná házená. Hra byla rozkouskovaná k čemuž přispěly i delší problémy se světelnou tabulí.

Týmy se ale postupně dostávaly do tempa a výborně fungovala zejména naše obrana. Byla pohyblivá, patřičně důrazná a nechybovala tak, jako v sobotním třetím zápase. To se odrazilo na postupném navyšování skóre v náš prospěch. Po vyrovnané první čtvrtině jsme se totiž přece jen ujali vedení a těsně před poločasovou sirénou navyšoval Honza Užek po povedené akci na 16:12 pro nás.

Tento náskok se nám dařilo držet i nadále a pořád jsme tak měli trochu navrch. K opět střelecky výborně disponovanému se tentokrát přidal i Patrik Fulnek a podařilo se tak rozložit tlak ze spojek na více hráčů, k čemuž po sobotním utkání vyzýval hráče trenér Brůna. A bylo to znát, protože obrana domácích se musela zaměřit i na další hráče. Ve 45. minutě byl náš náskok už sedmibrankový (16:23) a kráčeli jsme za postupem. Domácí se samozřejmě snažili vývoj zvrátit, bojovali a částečně se jim povedlo ještě náskok snížit. Ale s tím, že nakonec po konečném hvizdu mohli slavit naši hráči postup, už nedokázali udělat nic.

Známi jsou tak tři semifinalisté, protože před námi si postup vybojovali už týmy Zubří a Dukly Praha. Před námi je ale reprezentační přestávka a semifinále tak bude začínat až po Velikonocích. Tedy o víkendu 23. – 24. dubna.

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Před čtvrtým zápasem jsme změnili trochu taktiku v obraně, která nám vycházela. Zápas rozhodla naše zlepšená obrana, plus dobrý výkon v útoku, kde se k Patzlovi přidali Mlotek a hlavně Fulnek. V zápase jsme neudělali snad technickou chybu, což nám oproti prvnímu zápasu hodně pomohlo. Děkujeme našim fanouškům za skvělý doping, který nás hnal dopředu.“

Aleš Chrastina, trenér KH ISMM Kopřivnice: „V prvním poločase jsme se do zápasu dostávali, nedařilo se nám ale prosadit v útoku. Naopak soupeř nám dával lehké góly a vytvořil si náskok, který už se nám nepodařilo smazat. V druhém poločase jsme se sice zlepšili, dohnat se nám bohužel Karvinou nepodařilo. Karviné musím pogratulovat k postupu do semifinále, my se nyní soustředíme na boje o páté místo, budeme samozřejmě chtít skončit co nejvýše. Ve čtvrtfinálové sérii byla znát šíře kádru Karviné, my bohužel nemáme takové možnosti a byla na nás znát únava.“