HCB Karviná
Zápasy
čt 9.2.2023 | Redakce

V Brně se body dělily

Zápasové menu

Brno mělo za sebou dobrou šňůru vyhraných utkání a my také. Hrálo se na palubovce Brna a dalo se tak čekat, že nás nečeká nic lehkého. A to se ve středu potvrdilo.

Oba týmu vletěly do zápasu po hlavě s velkým nasazením, ve velké rychlosti. Branky tak přibývaly velmi rychle na obou stranách. Naši hráči ale byli o poznání úspěšnější a stav se překlápěl v náš prospěch. O branky v síti domácích se staral zejména agilní Dominik Solák a v prvních dvaceti minutách jsme si vytvořili náskok šesti branek, když Jonáš Patzel navyšoval na 8:14 v náš prospěch.

Vše tak bylo na dobré cestě.

Ale poslední desetiminutovka první půle patřila jednoznačně domácím. Náš útok už nebyl tak úspěšný a do konce poločasu jsme zaznamenali jen dvě přesné trefy oproti sedmi brankám domácích. Ti tak dokázali do konce první půle snížit na pouhou jedinou branku.

A se startem druhého poločasu domácí srovnali a začínalo se znovu. Promarnili jsme tak výrazný náskok a hráči museli opět makat na sto procent. Jenže v druhé půli už byl stav velmi vyrovnaný, branky na obou stranách palubovky přibývaly podstatě pomaleji než na začátku zápasu. Ve 43. minutě to bylo 20:20. Další minuty patřily nám, i přesto, že jsme hráli ve čtyřech, nedokázali domácí jít do vedení. Naopak jsme to byli znovu my, kdo získával náskok. Během tří minut jsme utekli na 20:24 ale ani to na domácí nestačilo. Ještě v 54. minutě jsme vedli o tři branky (24:27), nicméně koncovka patřila domácím.

V 58. minutě srovnával domácí Burget na 27:27 a o minutu později šli domácí dokonce poprvé v zápase do vedení. Okamžitě kontroval Dominik Solák, náš nejlepší střelec v utkání a domácí měli minutu na to ještě přece jen získat oba body. A vypadalo to pro ně velmi nadějně, protože patnáct vteřin před koncem byl faulovaný domácí Kocich a sám pak házel sedmimetrový hod. Nebyl ale úspěšný a týmy se nakonec rozešly smírně po remíze 28:28.

foto. fb SKKP Handball Brno

Statistiky hráčů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Statistiky brankářů


Bohužel statistiky nejsou k dispozici

Ohlasy k utkání

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Náskok šesti branek, který jsme si budovali v prvním poločase, jsme ztratili během čtyř minut. Sami jsme nechali Brno zbytečně nadechnout a zdramatizovat zápas, hlavně naší špatně rozehranou přesilovou hrou. V dramatické koncovce mělo Brno dokonce sedmimetrový hod na vítězství, který Petr Mokroš ale skvěle vytěsnil vedle branky.“